Εξυπηρέτηση Πελατών

Πως μπορούμε να σας βοηθησουμε;

Το Cressida Jewels e-shop δέχεται πληρωμές με τους παρακάτω τρόπους:

Πιστωτική ή Χρεωστική Κάρτα

Η χρέωση της πιστωτικής ή της χρεωστικής κάρτας του πελάτη του ηλεκτρονικού καταστήματος πραγματοποιείται, αφού προηγηθεί έλεγχος και πιστοποίηση των στοιχείων και της εγκυρότητάς της, κατά την έγκριση και αποδοχή της παραγγελίας. Ο πελάτης είναι ο μόνος υπεύθυνος για την σωστή καταγραφή και την αλήθεια των στοιχείων της πιστωτικής κάρτας και η εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση σφάλματος. Αποδεκτές κάρτες είναι αυτές των εταιρειών Visa, MasterCard, Maestro και American Express.

PayPal

Για την εξόφληση της παραγγελίας μέσω PayPal ο πελάτης χρειάζεται να χρησιμοποιήσει μόνο τη διεύθυνση email και τον κωδικό πρόσβασής του στο λογαριασμό PayPal που έχει ανοίξει. Δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσει τα στοιχεία της κάρτας του για κάθε πληρωμή. Ο πελάτης χρειάζεται να προσθέσει μια κάρτα στον λογαριασμό PayPal και απλώς να συνδεθεί με τη διεύθυνση email και τον κωδικό πρόσβασής του για να πραγματοποιήσει την αγορά του.

Κατάθεση/Μεταφορά σε Τραπεζικό Λογαριασμό

Κάθε παραγγελία στην οποία επιλέγεται σαν τρόπο πληρωμής η τραπεζική κατάθεση, κρατείται σε εκκρεμότητα μέχρι να γίνει η κατάθεση του ποσού, αλλά για μέγιστο διάστημα δύο (2)  εργάσιμων ημερών. Αν στο διάστημα αυτό δεν γίνει η κατάθεση, η παραγγελία ακυρώνεται χωρίς άλλη ειδοποίηση. Τυχόν τραπεζικά έξοδα της κατάθεσης βαρύνουν τον πελάτη.

VIVA PAYMENTS SERVICES SA
IBAN: GR5070100000000495175939773
BIC: VPAYGRAA

Αντικαταβολή

Ο πελάτης πληρώνει με μετρητά κατά την παράδοση της παραγγελίας. Υπάρχει επιπλέον χρέωση αντικαταβολής τρία ευρώ (3,00).

Το Cressida Jewels e-shop δέχεται παραγγελίες που αφορούν παραδόσεις προϊόντων στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η παράδοση των παραγγελιών μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος πραγματοποιείται από συνεργαζόμενη εταιρεία μεταφορών και εντός 2-5 εργάσιμων ημερών για την Ελλάδα και έως 10 εργάσιμων για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η διαδικασία αποστολής ξεκινά σύμφωνα με την ημερομηνία και ώρα που εμφανίστηκε το ποσό της συναλλαγής στους τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας.

Τα προϊόντα που έχουν παραγγελθεί, αποστέλλονται στα στοιχεία (διεύθυνση και παραλήπτη) που ο πελάτης έχει δηλώσει κατά την υποβολή της παραγγελίας του. Η εταιρεία επιλέγει ελεύθερα τα μέσα αποστολής. Η αποστολή των προϊόντων εντός Ελλάδος γίνεται με χρέωση του πελάτη τρία ευρώ και πενήντα λεπτά (3,50) ανά παραγγελία και η αποστολή είναι  δωρεάν για αγορές άνω των τριάντα (30) ευρώ. Η αποστολή των προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται με χρέωση του πελάτη δεκαεπτά ευρώ (17) ανά παραγγελία και η αποστολή είναι δωρεάν εάν η παραγγελία υπερβαίνει το ποσό των εκατόν είκοσι (120) ευρώ

Ο πελάτης δικαιούται να υπαναχωρήσει, εντός προθεσμίας δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του προϊόντος χωρίς αναφορά του λόγου υπαναχώρησης.
Τότε:

  1. επιστρέφει τα προϊόντα, χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση, χωρίς δείγματα καταπόνησης από χρήση τους, στην αρχική τους συσκευασία και
  2. επιβαρύνεται με το κόστος επιστροφής των προϊόντων

 

Ο πελάτης μπορεί, πριν από την άσκηση του δικαιώματος υπαναχώρησης, να επικοινωνήσει με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας μέσω του website, των λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης, ή μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]. Το δικαίωμα υπαναχώρησης ασκείται εγγράφως με μία ξεκάθαρη δήλωσή σας και με την αποστολή τους:

  1. είτε στην ταχυδρομική διεύθυνση της εταιρείας (Λ. Μεσογείων 15, Αθήνα, 11526, Business Center Triaena)
  2. είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

 

Για την τήρηση της προθεσμίας υπαναχώρησης, αρκεί ο πελάτης να αποστείλει την ανωτέρω δήλωση πριν τη λήξη της προθεσμίας υπαναχώρησης.

Η εταιρεία υποχρεούται να επιστρέψει τα καταβληθέντα από τον πελάτη ποσά χωρίς επιβάρυνση και χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση και οπωσδήποτε εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημέρα κατά την οποία το προϊόν επεστράφη.

Επιστροφές Προϊόντων λόγω λάθους παράδοσης

Σε όλες τις περιπτώσεις στις οποίες παραδίδονται λάθος προϊόντα από τα πωληθέντα, κατά είδος ή ποσότητα ή λείπει ιδιότητα η οποία έχει προηγουμένως συνομολογηθεί εγγράφως με την εταιρεία, ο πελάτης επιστρέφει τα προϊόντα προς έλεγχο και διαπίστωση του λάθους. Στην περίπτωση αυτή τα έξοδα επιστροφής των προϊόντων στην εταιρεία καθώς και τα έξοδα επαναπροώθησης στον Πελάτη βαρύνουν την εταιρεία, αρκεί να τηρείται ο προτεινόμενος από την εταιρεία τρόπος επιστροφής.

Επιστροφές ελαττωματικών προϊόντων (Νόμιμη Εγγύηση)

Η εταιρεία υποχρεούται να παραδώσει στον πελάτη τα προϊόντα με τις συνομολογημένες ιδιότητες και χωρίς πραγματικά ελαττώματα, σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν. 2251/1994 και τα αρ. 534 επ. Του Αστικού Κώδικα.
Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι το προϊόν είναι ελαττωματικό ισχύουν τα ακόλουθα:

  • Η επιστροφή του προς αντικατάσταση προϊόντος θα πρέπει να γίνεται μαζί με όλα τα έγγραφα τα οποία συνόδευαν το προϊόν (π.χ. ΔΑΤ, Απ. Λιανικής κ.ο.κ) και πλήρη τη συσκευασία του. Αν πρόκειται για ελάττωμα που διαπιστώθηκε αργότερα από την παράδοση και η συσκευασία δεν υπάρχει ή επίσης αν η συσκευασία του προϊόντος παραλήφθηκε από τους διανομείς κατά την παράδοση του είδους δεν απαιτείται η συσκευασία του προϊόντος.
  • Επιστροφή των προϊόντων μέσω courier. Στις περιπτώσεις επιστροφής μέσω courier, η εταιρεία θα επιβαρύνεται με τα έξοδα της επιστροφής καθώς και με τα έξοδα αποστολής του αντικατασταθέντος ή επισκευασμένου προϊόντος.
  • Μετά την επιστροφή των προϊόντων γίνεται έλεγχος του ελαττώματος που αναφέρεται από τον πελάτη και στην συνέχεια επικοινωνία μαζί του για ενημέρωσή του σχετικά με τα αποτελέσματα του ελέγχου.
  • Εφόσον διαπιστωθεί το ελάττωμα, πραγματοποιείται επισκευή, ή αντικατάσταση του προϊόντος, άλλως ακύρωση της συναλλαγής σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η επισκευή του προϊόντος σε εύλογο χρόνο και δεν μπορεί να βρεθεί από την εταιρεία άλλο προϊόν αντίστοιχων ή καλύτερων χαρακτηριστικών ή αντίστοιχης αξίας για την αντικατάσταση. Σε περίπτωση ακύρωσης της συναλλαγής η επιστροφή των χρημάτων της αρχικής αγοράς γίνεται με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο είχε γίνει η αρχική πληρωμή του πελάτη προς την εταιρεία.
  • Ειδικότερα, σε περίπτωση χρέωσης μέσω πιστωτικής κάρτας η εταιρεία θα υποχρεούται να ενημερώσει την εκδότρια Τράπεζα για την ακύρωση της συναλλαγής και η τράπεζα θα προβεί εν συνεχεία σε κάθε πράξη που προβλέπεται με βάση τη σύμβαση που έχει καταρτίσει με τον πελάτη χωρίς σχετική ευθύνη της εταιρείας πλέον. Η εταιρεία κατόπιν της ενημέρωσης αυτής δεν φέρει καμία ευθύνη για το χρόνο και τον τρόπο εκτέλεσης του αντιλογισμού, που ρυθμίζεται από την προμνησθείσα σύμβαση.  Σε περίπτωση πληρωμής με τραπεζικό έμβασμα θα πραγματοποιείται αντίστροφο τραπεζικό έμβασμα από τους λογαριασμούς της εταιρείας προς τον πελάτη.
  • Σε περίπτωση που τα προϊόντα επιστραφούν κατεστραμμένα ή ελλιπή η εταιρεία έχει το δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση από τον πελάτη, το ποσό της οποίας θα καθορίζεται από την κατάσταση των προϊόντων και να προβαίνει μονομερώς και άνευ ετέρου τινός σε ολικό ή μερικό συμψηφισμό της απαίτησής του αυτής έναντι του πελάτη.

Το ανοξείδωτο ατσάλι λόγω της περιεκτικότητας του σε χρώμιο δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα που το καθιστά ανθεκτικό στην διάβρωση με αποτέλεσμα την μέγιστη αντοχή των κοσμημάτων σας.
Τα κοσμήματα από ανοξείδωτο ατσάλι δεν σκουριάζουν, δεν αποχρωματίζονται, δεν αφήνουν λεκέ στο δέρμα σας και είναι υποαλλεργικά.

Τα κοσμήματα από ορείχαλκο έχουν μεγάλη αντοχή στο χρόνο αλλά το νερό, ο ιδρώτας, το pH του δέρματος, οι κρέμες σώματος και τα αρώματα υπάρχει πιθανότητα να βοηθήσουν το κόσμημα να οξειδωθεί και να χάσει την λάμψη και το χρώμα του.

Για να είστε σίγουροι ότι τα κοσμήματα σας θα αντέξουν στο χρόνο και θα παραμείνουν λαμπερά, χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη φροντίδα ανεξαρτήτως από το υλικό που είναι φτιαγμένα.

Τα μέταλλα, όταν έρχονται σε επαφή όλα μαζί για μεγάλα χρονικά διαστήματα, υπάρχει περίπτωση να οξειδωθούν. Για το λόγο αυτό, καλό θα είναι να τοποθετείτε τα κοσμήματά σας σε ειδική μπιζουτιέρα ή στις συσκευασίες τους. Προτείνουμε να καθαρίζετε τα κοσμήματα σας με ειδικό πανάκι και να τα φοράτε ανά τακτά διαστήματα ώστε να μην αλλοιωθούν οι επιμεταλλώσεις. Αποφύγετε να φοράτε τα κοσμήματα σας κατά τη διάρκεια του μπάνιου, στη θάλασσα, σε πισίνες, στις αθλητικές σας δραστηριότητες ή κατά την διάρκεια του ύπνου. Τέλος, για να διατηρηθεί η λάμψη των κοσμημάτων σας, να αποφεύγεται η επαφή με αρώματα, κρέμες σώματος, έλαια και χημικά καθαριστικά.